Rapporter & Guider

Rapport: Programmatisk Handel 2020-2023

Programmatisk handel driver den digitala tillväxten och den är också ett kraftfullt instrument för strukturell förändring när det gäller försäljning av digital annonsering. Den är därför en central del när det gäller att förstå och prognosticera utvecklingen för digital annonsering. I denna rapport reder IRM ut begreppen genom tydliga definitioner samt presenterar omsättning och tillväxt i Sverige under 2020-2023.

Best Practice Guide Programmatisk Handel 8.0 2023

Programmatic [proh-gruh-mat-ik] är ett samlingsnamn för automatiserad handel med annonser i realtid. Kortfattat så innebär det att köpare och säljare av annonsutrymme gör affärer via en realtidsauktion. Handboken har tagits fram för att ge marknadens aktörer en ökad förståelse av tekniken, ekosystemet samt de möjligheter och utmaningar som finns inom området.

IAB Sweden Programmatic Study 2021 – Var står den programmatiska affären idag i Sverige?

IAB Sverige tillsammans med Task Force Programmatic genomförde hösten 2021 en studie där vi tillfrågade köpare och säljare mediebranschen om var den programmatiska affären står. Syftet med enkätundersökningsgruppen är att förse den svenska marknaden med information och insikter rörande the programmatiska handeln av media – i Sverige. Ta del av studien.

Attitudes to Programmatic Advertising Report 2020

IAB Europas årliga Attitudes to Programmatic Advertising Report är en omfattande analys av det europeiska programmatiska landskapet, som täcker strategier och antagandetrender, drivkrafter för och tillväxthinder och prognoser för framtiden för 31 marknader. Studien, publiceras för femte året och utvecklades av IAB Europe Programmatic Trading Committee.

Ladda ner

The Programmatic Crash Course

Kort nybörjarguide till programmatic.

European Programmatic Ad Spend Report 2019 från oktober 2020

Den senaste IAB Europe Programmatic Ad Spend Report avslöjar att programmatiska intäkter ökade med 23 procent 2019 och visade på en toppnotering på 23 miljarder euro (238 Mrd SEK). Där 77 procent av displayannonsering (display och online video) och 58 procent av online video handlas nu programmatiskt. Inköp av sociala medier dominerar programmatiskt. Här hittar du hela rapporten.

Ladda ner

IAB Europe Guide To Supply Path Optimisation (SPO)

Den ökade sofistikeringen av det programmatiska ekosystemet, med införandet av nya leveransvägar som Header-bidding, har lett till minskad transparens för annonsörer och byråer, särskilt relaterade till avgifterna från mellanhänder. Det är här SPO erbjuder kritisk hjälp som gör det möjligt för köpare att finslipa inköpsvägarna, med kostnadseffektivitet, transparens med högre kvalitet. 87% av varumärken, byråer och DSP-plattformar som aktivt implementerar SPO, vinner fördelar med hänvisning till brand safety, minskad adfraud och förbättrade KPI:er. Här är Guiden med uppmaning till handling för alla intressenter att anta SPO som viktig del av sina affärsfunktioner.

Ladda ner

IAB Europe Explains … Video series

Vill du ha en enkel och tydlig förklaring om olika branschämnen, utmaningar och nya trender? Vi introducerar “IAB Europe Explains” … Ett nytt initiativ som samlar branschexperter från våra medlemmar för att ge de förklaringar som hjälper dig att känna till den ständiga utveckling och förändring i vårt ekosystem! De första videorna i den här serien förklarar:

Ladda ner

Studie från IAB Sverige – Programmatic & GDPR

Task force Programmatic arbetade fram ett frågeformulär för att ta reda på hur GDPR har påverkat digitala ekosystemet och programmatiska affären. I studien ställdes frågor om Consent-verktyg och IABs ramverk ” IAB Europe Transparent & Consent framework”. Vi genomförde studien i oktober 2018. Ta del av studien.

Dela sida:
Nyheter

Relaterade nyheter

Publicerat: 2 veckor sedan

Programmatic Up Talk: Varför är det viktigt med Attention?

Attention har snabbt blivit ett buzzword och ett viktigt ämne inom digital annonsering, då…
Publicerat: 6 månader sedan

Programmatic Up Talk: Addressing Addressability

Tisdagen den 4 april bjuder Task Force Programmatic in till ett Up Talk med…
Publicerat: 7 månader sedan

Webinar: IAB Europe’s Programmatic Premium Video: What You Need to Know Today

IAB Europe will bring together a panel of experts from its Programmatic Trading Committee…
Publicerat: 9 månader sedan

IAB Sweden Programmatic Event

Årets största event för den programmatiska handeln är tillbaka den 25 oktober! IAB Sverige…
Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved