Online Video

Online video har under de senaste åren varit en av de snabbast växande kategorierna på den svenska annonsmarknaden och framtiden ser lika ljus ut. 2022 uppgick online video annonseringen till nästan 2,8 miljarder kronor enligt Institutet för reklammätningar (IRM) och har ökat stadigt, IRM:s prognos för 2023 är nästan 2,9 miljarder kronor. En del av tillväxten kommer från förflyttning av reklaminvesteringar till online video från statiska medier när annonsörerna följer konsumenterna. Idag konsumerar människor mer och mer rörligt online, både under kvällen men även på platser och tider som tidigare inte var avsedda för konsumtion av rörlig bild – på bussen eller tunnelbanan. Med hjälp av olika typer av data och sofistikerade optimeringsverktyg är det möjligt att kommunicera en-mot-en, i stället för en-mot-många. Det produceras mer och mer rörligt innehåll för online konsumtion och idag finns det fler aktörer än någonsin som distribuerar innehållet.

Reklamfilm online berättar inte bara en historia utan den förlänger och fördjupar målgruppens kontakt med varumärken, och skapa direktförsäljning. Rörlig bild tillsammans med interaktiva funktioner skapar helt nya kommunikativa möjligheter för annonsörer. Det produceras mer och mer rörligt innehåll för online konsumtion och idag finns det fler aktörer än någonsin som distribuerar innehållet. Videons förmåga att skapa bra effekter på varumärkeskännedom, reklamerinran och köpintention har alltid varit efterfrågad av annonsörerna.

På denna sida har Task Force Online Video samlat utbildande material om vad online video är och hur man navigerar i mediekanalen.

Här kan du se vårt senaste seminarium om online video.

Dela sida:

Nyheter

Relaterade nyheter

Publicerat: 1 år sedan

Seminarium: Online Video

Den 14 juni kl 15.00 – 16.30 bjuder task force Online Video in till…
Publicerat: 2 år sedan

Explosionsartad ökning för digital marknadsföring

Den europeiska marknaden för digital reklam ökade med över 30 % under 2021 till…
Publicerat: 3 år sedan

Nytt SDK nu tillgängligt för Online Video från IAB Tech Lab

Nytt SDK lanserades i december 2020 – tillgängligt för Online Video-annonsering från IAB Tech…
Publicerat: 5 år sedan

Attitudes to Digital Video Advertising report

IAB Europe Report: 2018 Attitudes to Digital Video Advertising April 2019 Det är nu…
Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved