Gaming, Gamers & Esport

Spelbranschen är en snabbt växande bransch och är redan idag en av världens största. Det är en innehållskategori med passionerade fans vilket gör det till en attraktiv målgrupp för marknadsförare. I Norden finns ett stort intresse för esport. Under de senaste åren har tittandet ökat markant från 650 000 dagliga tittare 2017 till 1,4 miljoner 2019. Intresset är så stort att det börjar utmana tittarsiffrorna i många traditionella stora tv-sporter som ishockey och fotboll. Det finns stora likheter vad gäller annonsering och aktivering inom esport och traditionell sport. Med det sagt är möjligheterna oändliga när det kommer till marknadsföring och annonsering i esport och gaming.

Ladda gärna ner Gaming – Esport & Gamers Best Practice Guide 1.0 2021 – en fullproppad guide för dig som vill bli proffs på att annonsera inom gaming. Lär dig vad gaming är, hur det används, hur det fungerar och vilka möjligheter kanalen skapar för marknadsförare. Målet med guiden är att skapa en ökad förståelse för gaming som företeelse och sprida kunskap om de möjligheter finns inom gaming som mediekanal.

 

Dela sida:

Gaming – Esport & Gamers Best Practice Guide 1.0 2021

Om jag berättade för dig att det finns en möjlighet att nå en stor och engagerad målgrupp som dina konkurrenter ännu inte upptäckt – skulle du då bli intresserad? Om ja, så kan vi berätta att den möjligheten finns i gaming och esport som idag blivit världens största underhållningsindustri.

I denna Best Practice Guide hittar du bland annat:

– En introduktion till världens största underhållningsindustri
– Möjligheter inom gaming
– Vart börjar jag?

Nyheter

Relaterade nyheter

Publicerat: 6 månader sedan

Explosionsartad ökning för digital marknadsföring

Den europeiska marknaden för digital reklam ökade med över 30 % under 2021 till…
Publicerat: 2 år sedan

Ny Best Practice Guide: Gaming, Gamers & Esport

Vill du veta vilka möjligheter det finns för företag att synas och marknadsföras inom…
Publicerat: 3 år sedan

IAB Sverige samlar expertisen inom gaming & esport

Spelbranschen är en snabbt växande bransch och är redan idag en av världens största….
Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved