FAQ

Går det att addera ljud?

I tunnelbanemiljö så tillåts inte ljud ut ur skärmarna. Detta då det kan störa resenärerna och den information som utlyses ur SL:s eget kommunikationssystem. På gator, torg och i köpcentrum är det en fråga om tillstånd. Det finns flera exempel där ljud har används. Ställ frågan till oss som leverantör och ägare av ytan så kontrollerar vi med berörda parter.

Kan man flytta skärmarna?

Nej. De är fasta installationer. De flesta leverantörer har mobila skärmar som går att hyra. Detta blir då en fråga om tillstånd att få ställa ut den. Ställ frågan till oss som leverantör och ägare av ytan så kontrollerar vi med berörda parter.

Är det möjligt att seriekoppla skärmarna med delay, som fallande dominobrickor?

Ja. För t.ex. de skärmar som sitter i grupp så finns det en programvara som styr hur innehåll som spelas på skärmarna ska synkas dom emellan.

Får man ha alternativa längder på materialet?

En loop är normalt 60 sekunder och som kund bokar du 5 eller 10 sekunders-spotar i denna loop.

Jag vill bygga in skärmen i ett fysisk material, i en scenografi?

Det är möjligt. Beroende på vart skärmen är placerad så kan bli det en tillståndsfråga. Ställ frågan till oss som leverantör och ägare av ytan så kontrollerar vi med berörda parter.

Finns det censur på innehållet som visas?

Som medieägare är det vårt ansvar gentemot våra partners, som t.ex. SL, köpcentrumägare, kommuner och stadsförvaltning-, att följa de regler, lagar och etiska och moraliska riktlinjer som finns uppsatta för reklam. Det innebär att allt material ska synas och godkännas av oss innan det kan visas på våra ytor.

Är det möjligt att fjärrstyra skärmarna manuellt?

Ja. Den möjligheten finns via remote control. Detta är dock någonting som normalt inte överlåts till andra- eller tredje part, utan detta görs i dessa fall av medieägaren.

Kan DOOH-enheterna prata med varandra?

Nej. Av säkerhetsskäl så är varje enhet utrustad med sin egen dator och sitt eget IP-nummer. Skulle någon komma åt en dator/skärm så kommer de endast åt en, och inte ett nätverk av flera. Schemaläggningssystem och mediaspelare är de verktyg som fördelar ut innehåll mellan skärmarna, och det sker utan kommunikation mellan skärm till skärm (dator till dator).

Vår kund vill göra en dynamisk/datadriven kampanj. Hur fungerar det i DOOH?

Allt som går att göra med en hemsida, applikation eller visualisera på en URL går att köra i DOOH.

Min idé bygger på en egen programvara. Får jag installera det in det i enheterna?

Nej. Vi installerar normalt inte programvara som inte är framtagen av oss som leverantör. Detta med hänvisning till IT- och nätverkssäkerhet. Det förekommer undantagsfall där vi som leverantör involveras i framtagandet av programvaran för kampanjen. Därför vill vi att ni ställer frågan till oss som leverantör och ägare av ytan så kollar vi på en lösning tillsammans.

Min idé bygger på en egen programvara som kräver att vi använder egen hårdvara. Får jag koppla in egen hårdvara i enheterna?

Ja. I de fall en kampanj kräver t.ex. en egen dator, webbkamera, kinect eller liknande så går det att ansluta. Normalt när en yta köps loss ur nätverket med 100% SoV.

Min idé bygger på att kunder kan interagera med skärmen genom touch. Är det möjligt?

Ja. En del skärmar har redan den funktionen. För övriga skärmar går det att touchfoliera. Ställ frågan till oss som leverantör och ägare av ytan så återkommer vi med pris och förslag på upplägg.

Dela sida:
Nyheter

Relaterade nyheter

Publicerat: 2 år sedan

Explosionsartad ökning för digital marknadsföring

Den europeiska marknaden för digital reklam ökade med över 30 % under 2021 till…
Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved