Här är årets alla vinnare av Mixx Awards 2024

Publicerat: 4 veckor sedan

I går kväll var det äntligen dags att kora alla vinnare i årets Mixx Awards 2024 på Nalen i Stockholm.

Det bjöds på en kväll fylld av massa glädje, fantastisk underhållning, galamiddag och mingel tillsammans med branschkollegor. Men höjdpunkten för kvällens gala var naturligtvis prisutdelningen där sju värdiga vinnare belönades för sitt innovativa arbete i den digitala annonsbranschen.

Stort grattis till alla vinnare och tack till alla som bidrog till en minnesvärd och inspirerande kväll på årets Mixx Awards 2024!

Om Mixx Awards

Mixx Awards arrangeras av IAB i flera olika länder. Fokus för tävlingen ligger på innovation, kreativitet och effekt inom den digitala annons- och marknadsföringsbranschen. Priser delas ut i 7 olika kategorier, och de svenska vinnarna av IAB Sweden Mixx Awards ansluter sig till en internationellt erkänd skara.

Här är årets vinnare:

Bästa Annonsmiljö

TikTok

Med innovation och kreativitet i sitt DNA ligger vinnaren för Årets Bästa Annonsmiljö i framkant när det handlar om att förändra och optimera annonsmiljöer med användaren och innehållet i fokus. Vinnaren har lyckats hitta ett annonskoncept med framgångsrika kampanjer som engagerar sin publik och som skapar resultat för annonsören. Med flertalet nya annonslösningar bara under 2023 har årets vinnare verkligen visat att man vill fortsätta utvecklas, för att vara en självklar annonsmiljö för varumärken att synas i för att skapa effekt.

Bästa Annonsteknologi

SeenThis x OMD + Vattenfall

I en tid då adtech bemöter multipla internationella utmaningar inspirerar vinnaren hela vår industri. Tillsammans med flera aktörer av värdekejdan påvisar annonsteknologin såväl som effektiva kampanjresultat som positiva effekter på globala utmaningar.

Bästa Digitala Kampanj

Wavemaker, Abby World och Goat med IQ
Ruset på TikTok

Kvällens vinnare har lyckats med konststycket att nå ut till en kräsen målgrupp med ett viktigt budskap, utan att använda pekpinnar. Med djupa insikter om målgruppens beteende har detta initiativ på ett banbrytande och kreativt sätt lyckats engagera målgruppen, samtidigt som plattformens möjligheter optimerats för att uppnå resultat som imponerar och visar på verklig innovation.

Bästa Digitala Säljteam

TikTok

Vinnaren av Årets Digitala Säljteam har med kontinuitet visat vart skåpet ska stå, genom en oöverträffad känsla för hur annonsör och konsument möter varandra på ett naturligt sätt.

Med stöd av data och lyckade kampanjer, har vinnaren tydligt övertygat juryn om sin bredd, sin kunskap om målgruppen samt sina unika annonslösningar.

Bästa digitala influencer marketing-kampanj

Wavemaker, Abby World och Goat med IQ

Ruset på TikTok

Vinnarna har lyckats med konststycket att nå ut till en kräsen målgrupp med ett viktigt budskap, utan att använda pekpinnar. Med djupa insikter om målgruppens beteende har detta initiativ på ett banbrytande och kreativt sätt lyckats engagera målgruppen, samtidigt som plattformens möjligheter optimerats för att uppnå resultat som imponerar och visar på verklig innovation.

Bästa Sökinnovation

Wavemaker, GroupM Nexus & Acceleration med Arken Zoo

Genom noggrann analys av kundernas beteende har de lyckats navigera i den digitala djungeln och inte bara identifierat de mest effektiva sätten att driva försäljning utan också implementerat dem med imponerande resultat. Vinnaren har framgångsrikt och skarpt anpassat sin sökmarknadsföringsstrategi för en värld utan tredjepartscookies och levererat ett mjautastiskt resultat.

Person of the year 2024

Diana Feldreich, Bonnier News

Årets vinnare av Person of the Year har under många år varit ordförande för en task force. Personens engagemang har varit avgörande för att navigera gruppen genom komplexa processer, alltid tagit sitt ordförandeskap på största allvar och lett gruppen med bravur mot mål. Hen har drivit fram den största uppdateringen inom området sedan lanseringen. Ansvarsfull och uthållig är två ord som beskriver årets vinnare.

NOMINERADE SAMTLIGA KATEGORIER:

Bästa Annonsmiljö:

Perfect Day Media med Prime Video Talks med Alex & Sigge
”Podcasten Prime Video Talks som skapats av Perfect Day och podcastprfilerna Alex&Sigge erbjuder ett högt underhållningsvärde med intressanta samtal, humor och engagerade ämnen  där gränserna mellan underhållning och annonsering suddas ut.”
 
TV4
”Med nya TV4 play har TV4 lyckats svetsa samman TV:s fina effektvärden med digitala muskler och på så sätt framtidssäkrat reklamräckvidden i deras annonsmiljö.”
 

Aller media
”Genom att förena innehåll, teknik och skräddarsydd annonsplacering levererar Aller Media en annonsmiljö med viewability i Sveriges toppskikt och med Adblockers på lägsta nivå.”

Bästa Annonsteknologi:

GroupM Nexus
Copilot Cross-platform
”GroupM Nexus har med sin Co-pilot-AI-lösning effektiviserat sina kunders möjligheter att testa olika annonssystem och lösningar vilket gör att kundernas konverteringsgrader ökar och får då effektivare kampanjer.”

Brain Nordic
Brain Media – Data Beriknings Plattform
”Brain tacklar utmaningar inom kategorin av datasäkerhet och integritet på ett kreativt och innovativt tillvägagångasätt. Via sin svenskutvecklade, lokalt anpassade produkt hjälper annonsteknologin såväl publicister, annonsörer som konsumenter att navigera sin data till en trygg hamn och bidrar till affärsnytta för hela värdekedjan.”

N365 med Adform och Airtours
Hur Adforms ID Fusion ökade träffsäkerheten i N365s programmatiska kampanj för Airtours
”Genom att använda AI-modellering, vara ID-agnostiskt och i större utsträckning lyssna publicisters förstaparts-ID möjliggör Adforms teknik att på ett betydligt mer träffsäkert sätt optimera kampanjer i tid när tredjepartcookies fasas ut.”

Bonnier News
Bonnier Audience – ett segmenteringsverktyg i framkant

På ett kreativt och innovativt sätt jobbar Bonnier Audince med segmentering byggt på inloggad och icke-inloggad data för att kunna möta framtiden utan kakor. 

Bästa Digitala Kampanj:

OMD, NordDDB & Prime med McDonald’s
Deals Stuck In Time
”Med en kampanj som lyckas balansera både nostalgi och aktualitet har annonsören skapat en minnesvärd och nyskapande upplevelse, med en tekniskt utmanande lösning. Genom att skickligt integrera det fysiska och digitala på ett innovativt och oväntat sätt har kunden inte bara stärkt sitt varumärke, men även visat sin relevans och värde i en ekonomiskt osäker tid. Med denna kampanj har annonsören inte bara etablerat sig som en föregångare inom kreativitet och originalitet utan även bevisat sin förmåga att engagera och kommunicera med sin publik.”

Wavemaker med Mio
Gå och lägg dig: Kolla inte på den här annonsen
”Genom att utnyttja enkelhetens genialitet har annonsören skapat en kampanj som utstrålar intelligens och relevans. Med en sylvass insikt har kunden skapat en kraftfull kampanj utan att förlita sig på tunga medieinvesteringar och produktioner visar på enastående strategisk skicklighet och kreativitet. Genom denna kampanj har annonsören inte bara visat sin unika förståelse för målgruppen utan även satt en ny standard för hur intelligent kommunikation kan omvandla en idé till framgång.”

Tiktok, Whalar, Dentsu & GroupM med IKEA
IKEA – Build The Flatpack
”En bombastisk kampanj som på ett effektivt sätt använt musik för att engagera en svårflörtad målgrupp till att älska varumärket mer. Att dessutom göra en så bra låt att den blir tilldelad dubbel platina är en bedrift i sig. Denna framgångsrika kampanj är ett levande exempel på hur musik kan utgöra en central och dynamisk del av en strategi.”

EssenceMediacom, Esportal & Nunchi med Subway
Öka Brand Love Genom Gaming
”En elegant utförd kampanj som framgångsrikt har visat prov på betydande framgång. Att inte bara undvika att störa en kräsen målgrupp, utan snarare lyckas bli omtyckt av dem, är en konst i sig. Detta vittnar om en subtil fingertoppskänsla där kunden skickligt har navigerat och förenat ungdomars passion för gaming med mat.”

Bästa Digitala Säljteam:

Mediekompaniet
”Genom deras lokala och kundspecifika användning av sina digitala medieplattformar skapar de engagerande och målfokuserade kampanjer som inte bara ökar varumärkesexponering, utan också driver hög lokal närvaro.”

NTM Media
”Genom deras styrka i att skapa hög relevans har de en strategisk förmåga som lyfter fram lokala berättelser och skapar goda, mätbara resultat för sina kunder.”

Nine Agency
”För deras starka engagemang med målet att effektivt integrera influencer-marknadsföring i digitala kampanjer, och för deras genuina personliga förmåga att sammanföra varumärken med sina profiler.”

Bästa Influencer Marketing-kampanj:

First Vet:
Irma ringer till veterinären
”Med ett starkt utfall och exceptionellt högt engagemang lyckades detta bidrag nå och resonera med en nischad målgrupp. Det skapade en våg av intresse långt utanför dess ursprungliga mål, tack vare ett kreativt och lekfullt tillvägagångssätt samt ett perfekt val av influencer.”

Scream & TBWA med Spendrups & Trocadero
Trocadero – Gulkalender
”Genom att våga återuppliva ett välkänt koncept på ett nytt och underhållande sätt, visade detta bidrag mod både i timing och i att utmana en av de starkast julrelaterade traditionerna. Detta ledde till ett enastående genomslag.”

Tiktok, Whalar, Dentsu & GroupM med IKEA
IKEA – Build The Flatpack
”Genom att fullt utnyttja plattformens möjligheter skapade detta bidrag ett djupt engagemang inom sitt community. Med musik i fokus genererades mängder av user generated content, vilket resulterade i en kampanj som bars fram av användarna själva. 

SplayOne med ArlaFoods
“Arlamat på TikTok”
”Oväntade profiler, och ett koncept som levererar både omedelbara framgångar och långsiktig hållbarhet! Detta bidrag lyckades med en tydlig uppmaning till handling som fungerade som en värdefull resurs för målgruppen.”

Bästa Sökinnovation:

OMD med Transact
VCPC-Revolutionen – En Ny Era för Google Ads ROAS-optimering
”Med en innovativ approach till sökannonsering har den här kampanjen utvecklat en kraftfull budstrategi som optimerar avkastningen genom machine learning och dynamisk budanpassning.”

Docklin Digital med Kicks
Dynamic Optimizations
”Genom ett strategiskt och smart sätt har kampanjen använt sig av förstapartsdata och säkerställt snabb synlighet för nya produkter och minskat risken för över-eller underinvestering.”

Iprospect/Dentsu Performance med Intersport
Creating Seamless Omni-Channel Moments
”Genom att sätta den ultimata köpupplevelsen i fokus har den här kampanjen skapat en betydande konkurrensfördel och förbättrat användarupplevelsen.”

Publicis Media med E.ON Sverige
Från elskam till julglädje: E.ONs bidrag till en mer fröjdefull jul
”Genom att ha identifierat ett informationsgap som konsumenter efterfrågat har kampanjen stärkt sitt varumärke som pålitligt och transparent. Samtidigt som de tillfredsställt konsumenternas informationsbehov.”

Dela sida:
Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved