David Cohen blir ny VD för IAB

Publicerat: 4 år sedan

Interactive Advertising Bureau (IAB), den amerikanska branschorganisationen för digitala medier och marknadsföring, har utsett David Cohen till sin verkställande direktör. Cohen efterträder Randall Rothenberg, som kommer att stanna kvar som ordförande fram till 2022.

En av branschens mest respekterade chefer från köparsidan kommer att leda IAB in i nästa fas i utvecklingen. Cohen var tidigare president för IAB men ersätter nu Randall Rothenberg, och blir också VD för en tvåårsperiod.

I sin nya roll kommer Cohen att leda både IAB och dess separata, anslutna globala organisationer och IAB Tech Lab, tillsammans med VD, Dennis Buchheim.

I sin nya roll som styrelseordförande blir Rothenberg rådgivande till IABs styrelse gällande ekonomi, allmänna policys, standards, konsumentfrågor och retail.

Rothenberg kommenterar: ”På mindre än ett år som president för IAB har David Cohen drivit upp storleken på våra mediemarknader, tagit in ett stort antal industripartners och injecerat ny entusiasm i våra ledningsgrupper.  Han är en riktig ledare med den stabilitet, strategiska insikter och erfarenhet som krävs för att ta IAB och den digitala marknadsförings- och medieindustrin genom den ekonomiska återhämtningen vi står inför och i slutändan till nästa tillväxtnivå. Styrelsen och jag kände starkt att det inte fanns någon anledning att vänta.”

Charlotte Thür, VD, IAB Sverige:Randall Rothenberg var en av anledningarna till att jag fick upp ögonen för IAB för mer än 10 år sedan. Han har varit en mycket viktig och orädd person för IAB globlat, men jag känner mig positiv till det jag sett av David Cohen och jag kommer ha mitt första möte med honom inom ett par veckor. Jag ser mycket fram emot den överlämning som sker och för IABs 47 lokala organisationer i världen.”


Pressmeddelande från IAB via IAB Sverige
Kontakta:
Kate Tumino / Brittany Tibaldi
212-896-1252 / 347-487-6794
ktumino@kcsa.com  / btibaldi@kcsa.com

Eller info@iabsverige.se

The Press release in English: IAB Ushers in New Era: David Cohen Named IAB CEO; Randall Rothenberg Named Executive Chair

Dagens Media: https://www.dagensmedia.se/marknadsforing/kampanjer/ny-vd-for-iab-i-usa/

Dela sida:

Relaterade nyheter

Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved