Charlotte Thür slutar som VD för IAB Sverige

Publicerat: 3 år sedan

Efter totalt 10 år väljer nu Charlotte Thür att lämna posten som VD för branschorganisationen IAB Sverige. Detta meddelade hon på IAB Sveriges årsstämma tidigare idag.

Det har varit en helt otrolig resa att bygga denna organisation under dessa år. År som har präglats av väldigt hårt arbete i olika faser och där de sista åren varit de absolut roligaste. Det känns givetvis lite vemodigt att lämna då IAB varit en del av mig i så många år. Jag känner dock att jag kan lämna nu när IAB Sverige står starkt – och då till ett nytt ledarskap”, säger Charlotte Thür.

Vi har varit ett litet men väldigt sammansvetsat team på fyra personer som kunnat erbjuda medlemmarna ett stort utbud med vår verksamhet för att driva digital marknadsföring framåt. Det jag är mest stolt över under min tid är det som jag brukar kalla vår ryggrad – det mycket aktiva Task Force-arbetet tillsammans med 100-tals fullbokade seminarier under åren. Precis som Mixx Awards och vår utbildande verksamhet IAB Sweden Academy är detta delar som enskilt och tillsammans har påverkat och betytt väldigt mycket för branschen”.

IAB Sverige är idag i en position som jag bara kunde drömma om när jag startade verksamheten 2008”, fortsätter Charlotte.

Under åren då Charlotte varit VD har den lokala armen av världsorganisationen IAB haft en ständig tillväxt av nya medlemmar och har i Sverige gått från 17 (2011) till idag (2021) 290 medlemsbolag. De dussintal aktiva specialistgrupperna har på ett betydelsefullt sätt bidragit till vår lokala marknad och IAB Sverige har kunnat säkerställa en respekterad plats i den världsekonomi för digital reklam som råder idag.

”Charlotte har varit en helt avgörande faktor till att IAB Sverige är vad det är idag och vi är oerhört tacksamma för den enorma arbetsinsats Charlotte har bidragit med under sin tid som VD. Nyckeln för oss i styrelsen är nu att identifiera den kandidat som skall komma att ersätta Charlotte och ta IAB Sverige till nya höjder. Det är stora skor att fylla, men samtidigt en av medie-branschens mest intressanta roller”, säger Daniel Weilar, styrelseordförande för IAB Sverige.

Kontakt:
Charlotte Thür
VD, IAB Sverige
Charlotte.thur@iabsverige.se
+46 705-10 11 10

Daniel Weilar
Styrelseordförande, IAB Sverige
Daniel@weilar.se
+46 708-12 13 01

Dela sida:

Relaterade nyheter

Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved