Legal & Policy Webinar – Greenwashing eller miljöpåstående som håller legalt – vad gäller?

som håller legalt – vad gäller?

Ordförande i Task Force Legal & Policy, Katarina Ladenfors, advokat och partner på MarLaw, gav oss under ett morgonwebinar en pedagogisk och informativ dragning på det högaktuella ämnet miljöpåståenden och vilket ansvar det innebär.

Vi fick ta del av en rad exempel där miljöpåståenden använts felaktigt i marknadsföring och vi fick tips på hur du undviker att uttrycka dig vilseledande.

Vi fick även en inblick i ICCs Hållbarhetsbilaga som ger exempel på hur du gör korrekta miljöpåståenden och tydliggör kraven på bevisning. Bilagan innehåller dessutom en checklista att följa vid användning av miljöargument.

Stort tack Katarina för din genomgång och tack till er som tittade. Missade du webinaret rekommenderar vi starkt att du kollar i efterhand på vår YouTube-kanal!

 

Eventinformation:

Event

Kommande event

IAB Sveriges Årsstämma

17 april är det dags för årsstämma i IAB Sverige organisationsnummer 769619-6869 för genomgång av verksamhetsåret 2023-01-01 – 2023-12-31. Kallelse skickas ut närmare årsstämman….

Mixx Awards 2024

IAB Sweden Mixx Awards är en kväll fylld av makalös mat, inspiration och underhållning i det bästa av sällskap. Med fokus på kreativitet och…

Seminarium: AI i praktiken – Från framtidsvision till vardagsverktyg

Rubrikerna avlöser varandra om AI:s påverkan på mediebranschen. Förändringen kommer, men den kommer inte på en dag. Så glöm de fluffiga framtidsförutsägelserna och domedagsprofetiorna…
Bli medlem

Ansök om medlemskap

Villkor
© IAB Sverige AB - All rights reserved