IAB Sverige i samarbete med MarLaw Advokatbyrå bjuder in till livesänt morgonseminarium

Har du funderingar om de senaste uppdateringarna kring direktiven från EU och vad EUs dom gällande Privacy Shield innebär?

Då är du välkommen att delta på vårt digitala seminarium i samarbete med MarLaw Advokatbyrå och IAB Europe som livesänds den 29 september 08.30 – 9.45. 
Morgonen ger dig de senaste uppdateringarna från Bryssel och hur vi ska förhålla oss till nya domen för Privacy Shield (läs mer nedan).

Ordförande i Task Force Legal & Policy Katarina Ladenfors, advokat och partner på MarLaw Advokatbyrå, ger oss en kort uppdatering om IAB Sveriges arbete just nu. Katarina håller även i vår tjänst “Fråga Advokaten”.

Jonas Holm, Senior Associate på MarLaw Advokatbyrå, är specialiserad på US Privacy Shield och ger oss en väl insatt beskrivning av innebörden av EUs dom Schrems ll.
– Vad händer nu och vad kommer ske framöver?

Greg Mroczkowski, Public Affairs på IAB Europe, bjuder oss på en snabb uppdatering av Policy-kommitténs  senaste beslut på Europanivå, som rör ePrivacyDSA – Digital Services Act och berör även det senaste för bland annat AI och Digital Tax.

Varmt välkommen!

När: 29 september kl 8.30 – 9.45 med möjlighet att ställa frågor efteråt.
Var: Livesänt via vår Youtube-kanal
Hur: Anmälda får länk till sändningen dagen innan via mail
Pris: Medlemmar deltar fritt och icke medlemmar 500:-

ANMÄLAN

Om Privacy Shield:
Det är avtalet, som godkändes 2016 och reglerar överföring av data mellan EU och USA och gäller i synnerhet personuppgifter och dataskydd.
I en dom den 16 juli 2020 upphäver EU-domstolen kommissionens beslut om att den generella överenskommelsen Privacy Shield uppfyller adekvat skyddsnivå enligt EUs dataskydds-lagstiftning. Något som kommer ge stora konsekvenser för hur europeiska företag och inte minst offentliga organisationer kan använda amerikanska it-tjänster.
Ett avtal som många amerikanska it-bolag verksamma inom EU lutar sig mot när de behandlar EU-medborgarnas personuppgifter, är nu inte tillräckligt för att skydda samma medborgares personuppgifter i USA.