TJÄNSTEN ÄR NU TILLSATT.

Nu söker vi en kommunikatör/projektledare med expertis inom PR och digitala kanaler som ska hjälpa oss att kommunicera relevant information till medlemmar samt säkerställa en hög och positiv synlighet i branschen.

Bakgrund

Vi söker dig som har relevant bakgrund inom digital kommunikation, gärna med några års erfarenhet av PR/Content marketing och spridning av detta i digitala kanaler.

  • Krav är att du har god förmåga att formulera och skriva texter på svenska och engelska.
  • Intresse för och förståelse av dagens medielandskap
  • Förmåga att självständigt driva egna projekt kring event mm
  • Förståelse för digitala köp- och säljprocesser inom områden som display, online video, programmatic, native advertising, sök- och influencer marketing, mm.
  • Naturlig känsla för medieteknikens möjligheter och begränsningar avseende mätningar, analys, valutor och att förstå nyttan med olika tekniska standarder.
  • Kunskap i WordPress, Excel, Photoshop och InDesign (ej avancerad nivå)

Arbetsbeskrivning

Du blir ytterst ansvarig för att säkerställa att branschorganisationen IAB Sverige genom VD och styrelse på ett positivt sätt blir synlig för medlemmar, i media samt på relevanta branschevenemang. Detta görs genom att aktivt kommunicera resultat från IABs olika pågående projekt och event genom PR-utspel och debattinlägg, arbete med hemsida, nyhetsbrev samt aktiv närvaro på digitala plattformar. Till din hjälp har du information och data från IABs internationella nätverk, uppdaterade standards och guidelines samt senaste nytt i IABs olika Task Forces, en närvarande och engagerad styrelse samt så klart vårt tighta team på fyra personer.

Personliga egenskaper

För att du ska lyckas i rollen som kommunikatör/projektledare hos IAB Sverige ser vi att du är en målmedveten, engagerad och nyfiken person som är trygg i din kompetens och som kan arbeta drivande och självständigt. Du är en innovativ person som trivs med att ta initiativ men även utföra dem operativt. Vidare är du ansvarsfull, strukturerad och har ett positivt förhållningssätt och glädje i ditt arbete. Har du en analytisk förmåga är det ett stort plus.

Vi ser helst en tillsvidare anställning på heltid. Känner du igen dig i beskrivningen? 

Vill du vara med oss i vårt arbete för att forma framtidens digitala kommunikation? Välkommen med din ansökan redan idag!

Vi är nu igång med intervjuer och tar för tillfället inte emot fler ansökningar.

Charlotte Thür