IAB Europe Header Bidding and Auction Dynamics White Paper

Tillvägagångssättet man har köpt programmatiskt har utvecklas och nu finns det flera olika mekanismer tillgängliga, så som open auction, garanterade och privata marknadsplatser. En av nyckelfunktionerna inom programmatisk handel har varit header bidding vilket har påverkat sättet varulager är köpt och sålt och själva auktionerna. Detta IAB Europe white paper går igenom grunderna i vad header bidding är och hur det fungerar, nya utvecklingar inom header bidding samt utmaningar och möjligheter för köp och säljsidan. Det tar också upp de viktigaste punkterna och deras effekt på köp- respektive säljsidan för den som implementerar header bidding strategier.

programmatic report 17

IAB Europe: European Programmatic Market Sizing 2016 
Läs rapporten här.

IAB Dynamic Content Ad Standard

Skärmavbild 2017-05-18 kl. 11.23.17IAB Dynamic Content Ad Standard är efter en remissrunda nu klar att presentera. IAB har tillsammans med företaget Jivox tagit fram ett demoverktyg för att visa hur deras standard kan fungera i praktiken. Demoverktyget kan skapa en JSON-kod för flera olika annonser som baseras på ett antal parametrar. Förhoppningen är att detta kan leda till en standardisering av programmatic i framtiden.

Du kan läsa rapporten och ladda ner demoverktyget på IAB USAs sida här. 

 

 

programmatic-market-sizing-report_bild

IAB Europe: European Programmatic Market Sizing 2015 
Läs rapporten här.

 

 

 

 

programamtic161024Attitudes towards Programmatic Advertising
I denna rapport från IAB Europe redovisas den europeiska marknadens attityder gentemot programmatik. Rapporten beskriver bland annat strategier, mätningar och framtiden för Programmatik. Läs hela rapporten här.

 

 

 

Marknadens aktörer inom Programmatic 2015Program_landscape_sweden

I samband med att Handboken om Programmatic 3.0 togs fram av IABs Task Force gjordes också enkel översiktsbild över aktörer inom Programmatic i Sverige vid den tidpunkten. Den är tänkt att fungera som en referenspunkt för den som vill förstå aktörernas huvudsakliga roll i digitala reklamvärlden och inom annonsteknologin för Programmatic. Här ser du den!

 

The Programmatic Jargon Buster jargon_buster_bild

The Programmatic Jargon Buster är ett verktyg för att hjälpa digitala marknadsförare att se igenom bruset av branschens tuffa akronymer och uttryck så att de kan upptäcka det verkliga värdet bakom slagorden.

Läs hela dokumentet här!

 

 

Road to Programmatic: an IAB Europe White Paper – July 2015road_to_programmatic 3(kopia)

IAB Europe lanserade i juli 2015 en europeisk Road to Programmatic Trading White Paper. Road to Programmatic är avsedd att vara en referens för de som vill veta mer om programmatisk strategi och erbjuder vägledning från branschexperter inom data, teknik, verksamhetsmodeller, och relaterade frågor som påverkar och avgör möjlighet, risk och framgång.

Du hittar dokumentet i sin helhet här!

 

 

AT_videoHur fungerar Automatiserad handel – Video

Här är en förklarande video om automatiserad handel gjord av IAB UK.