Bli Certifierad – Avgifter

Om du vill ha certifieringen finns det några enkla steg att följa:

Registrera

Du måste först bli fylla i registreringformuläret för att kunna registrera dig hos oss. Detta visar på din avsikt att genomgå oberoende certifiering inom max 6 månader. Här fyller du i registreringsformuläret. När din logotyp har registrerats listas bolaget på vår webbplats.

Certifieringspart

Därefter kommer IAB Sveriges godkänd oberoende certifieringsleverantör att kontakta er. De kan diskutera ditt krav och hjälpa dig med processen och svara på eventuella frågor du kan ha. Denna del av processen tar vanligtvis max 1 månader.

Skicka din information

Slutligen skickar du in certifieringsleverantörens resultat till oss så att vi kan se hur du uppfyller våra standarder.

Bli certifierad

När du har godkänts får du din Certifierings-sigill. Vår webbplats uppdateras för att visa denna information inklusive detaljer om hur du uppfyller våra standarder.

Avgifter

Anslutning till Gold Standard är utan kostnad. Men för att bli godkänds krävs för publicister och sajtägare en tredjepartsrevision som kommer innebära en avgift. Registrerade betalar en årlig en auditkostnad, baserad på självdeklarerad årlig omsättning. Det krävs medlemskap i IAB Sverige för att bli certifierad. Ansök om medlemskap här.

OMSÄTTNING IAB MEDLEM

Kommer meddelas inom kort

Certifieringsleverantörer

För att bli certifierad enligt standarden måste publicister, sajtägare och plattformar  genomgå en oberoende granskning en sk verifieringsprocess som utförs av Kantar Sifo Audit som är IAB Sverige utvald certifieringsleverantör:

IAB Sverige godkänner certifierngsleverantörer.