IAB Sverige i samarbete med MarLaw Advokatbyrå i livesänt morgonseminarium

Har du funderingar om de senaste uppdateringarna kring direktiven från EU och vad EUs dom gällande Privacy Shield innebär?

Den 29 september 08.30 – 9.45 livesände vi vårt digitala seminarium i samarbete med MarLaw Advokatbyrå och IAB Europe.
Morgonen gav oss de senaste uppdateringarna från Bryssel och hur vi ska förhålla oss till nya domen för Privacy Shield.

Ordförande i Task Force Legal & Policy Katarina Ladenfors, advokat och partner på Advokatbyrån MarLaw , gav oss en kort uppdatering om IAB Sveriges arbete just nu. Katarina håller även i vår tjänst “Fråga Advokaten”.


Jonas Holm, Senior Associate på Advokatbyrån MarLaw , är specialiserad på US Privacy Shield och gav oss en väl insatt beskrivning av innebörden av EUs dom Schrems ll.
– Vad händer nu och vad kommer ske framöver? Presentation & på Youtube


Greg Mroczkowski, Public Affairs på IAB Europe, bjuder oss på en snabb uppdatering av Policy-kommitténs  senaste beslut på Europanivå, som rör ePrivacyDSA – Digital Services Act och berör även det senaste för bland annat AI och Digital Tax. Presentation på Youtube.


När: 29 september kl 8.30 – 9.45 med möjlighet att ställa frågor efteråt.
Var: Livesänt via vår Youtube-kanal
Hur: Anmälda får länk till sändningen dagen innan via mail
Ställ frågor: Unders seminariet kan du ställa frågor via Youtubes chatt-funktion.
Pris: Medlemmar deltar fritt och icke medlemmar 500:- & på Youtube

ANMÄLAN

Om Privacy Shield:
Det är avtalet, som godkändes 2016 och reglerar överföring av data mellan EU och USA och gäller i synnerhet personuppgifter och dataskydd.
I en dom den 16 juli 2020 upphäver EU-domstolen kommissionens beslut om att den generella överenskommelsen Privacy Shield uppfyller adekvat skyddsnivå enligt EUs dataskydds-lagstiftning. Något som kommer ge stora konsekvenser för hur europeiska företag och inte minst offentliga organisationer kan använda amerikanska it-tjänster.
Ett avtal som många amerikanska it-bolag verksamma inom EU lutar sig mot när de behandlar EU-medborgarnas personuppgifter, är nu inte tillräckligt för att skydda samma medborgares personuppgifter i USA.