Här lägger vi intressant material som berör kanalen: Online Video

watching_smallOnline Video grows up. What’s Next?

Andelen reklaminvesteringar i online video växer och är nu en naturlig del av mediemixen. Online video ökar i Norden och de stora traditionella programföretagen och förlagen ser möjligheter. Köparsidan eskalerar och publiken är mer splittrad än någonsin med Youtube och Netflix som börjar ta en större del av tittandet. Men vad är nästa steg?

 

HELT NY RAPPORT JUNI 2015! Mobile Video 2015: A global perspective
mobileVideo2015Global

IAB Mobile Marketing Center of Excellence, tillsammans med IAB Sverige och 22 andra IABs runt om i världen, har gjort en omfattande studie som kartlägger och jämför den roll som mobiltelefonen har för i livet för konsumenter runt världen med fokus på mobil videoanvändning.

Rapporten är genomförd under våren 2015 och vi är nu mycket glada att kunna dela med oss av resultatet till våra medlemmar.

  • Analys gjord av On Device Research PDF
  • Mobile Video Consumtion – A GLOBAL PERSPECTIVE Infographics
  • Pressrelease kopplat till undersökning PDF

OnlineVideoWatchingIAB Sverige Online video – Effekt & Engagemang

Den 16 juni bjöd IAB Sverige tillsammans med Task Force Video in till ett seminarium där vi pratade om den snabba tillväxten för video och digital reklam och hur det återspeglar den pågående förändringen av konsumenternas beteende. Vi hade även nöjet att ha Steve Langdon, Global Director på Ooyala som talare. Läs mer här.

online-video-player_IABIAB Sveriges Task Force Video bjöd in till seminarium

Den 11 juni 2015 var det 200 personer som lyssnade på några av våra branschledande aktörer som under 2 timmar berättade om content, mätningar, programmatic, fallstudier och vad de största utmaningarna och lösningarna inom videomarknaden är. Vi kunde bl a höra hur Telegraph´s Ed Adams, Video News Editor jobbar med videoinnehåll. Du hittar även hela seminariet på vår YouTube-kanal. Läs mer om seminariet här.

watching_small IAB Sveriges Task Force Video bjöd in till seminarium

Den 20 februari 2014 lyssnade vi på internationella talare och lokala case. Två intressanta timmar om Online videomarknadsföring, med talare från några av våra största aktörer.
Våra sponsorer Yume och Videoplaza bjöd in till mingel med dryck och snacks efter seminariet, stort tack till dem! Läs mer om seminariet här.